Hjelp:

Slik fungerer Happy Pancake

Kort om Happypancake.com

Medlemskap

    Bli medlem

    Aktivere medlemskapet

    Pause eller avregistrere

Å bruke Happypancake.com

    Logg inn og Innstillinger

        Logge inn

        Min Side

        Mine Innstillinger

    Min egen presentasjon

        Min Profil

        Fotoalbum

    Å finne - og bli funnet av - andre medlemmer

        Søke

        Matching

        Vise Profil

        Smarte hjelpemiddel

    Å kontakte andre medlemmer

        Flørter

        E-post

Retningslinjer for innhold

    Godkjent innhold

        Hva er upassende innhold?

        Hvorfor tillater ikke Happy Pancake kontaktopplysninger, det er jo gratis?

        Hvordan skal et profilbilde se ut?

    Å varsle om upassende innhold

Å nettdate

    Tips for å lage en god presentasjon

    Sikker nettdating

    Nettdating etikett

    Sikkerhet på Happypancake.comTil toppen av siden

Kort om Happypancake.com

Happy Pancake er en nettdatingside der kvinner og menn mellom 18-99 år kan lete etter nye venner, kjærester og livskamerater. I motsetning til  mange andre datingsider – som bare tilbyr gratis registrering eller der gratismedlemmer bare har tilgang til grunnleggende funksjoner eller kommunikasjonsmuligheter – så er ALT på Happy Pancake gratis.

For å bli medlem trenger du bare fylle i noen opplysninger om deg selv og hva du leter etter i et enkelt skjema. Når du har registrert deg kan du bedre presentasjonen din ved å fylle i flere opplysninger og legge opp et bilde. Du kan søke etter andre medlemmer på flere forskjellige måter og kontakte de du blir interessert i.

Siden vi vil at Happy Pancake skal være et morsomt sted å være medlem på, jobber vi hardt for holde Happy Pancake fri fra innehold og medlemmer som ikke hører hjemme på en datingside. Vi gransker derfor alle tekster og bilder før de legges ut, og du kan også anmelde sånt og sånne som ikke burde være på Happy Pancake.

Happy Pancake fungerer best med en moderne nettleser som Internet Explorer 5 og oppover, eller Firefox 2 og oppover. Vi anbefaler også sterkt at du har JavaScript på i nettleseren din.

Til toppen av siden

Medlemskap

Bli medlem

Å blir medlem er lett. Det gjør du ved å fylle ut litt informasjon om deg. Hvem du er, hva du leter etter, godkjenn vilkårene våre og velg brukernavn og passord. Hvis brukernavnet ditt ikke blir godkjent når det granskes har du muligheten til å finne på et nytt. Vi trenger også e-postadressen din. E-postadressen vises aldri for andre, den brukes bare når du aktiverer medlemskapet ditt og når vi sender ut nyhetsbrev. Når alt er klappet og klart fyller du i mer detaljert profilinformasjon på Happy Pancake, og snart dukker det opp noen der ute som vil bli bedre kjent med deg….

Aktivere medlemskapet

For at vi skal kunne være sikre på at du er så seriøs, nøye, hyggelig og varm som du sier du er, så vil vi at du aktiverer medlemskapet ditt ved å bekrefte at e-postadressen du oppgav stemmer. Vi sender derfor ut en mail til deg. Klikk på linken i mailen for å aktivere medlemskapet automatisk. Hvis linken ikke virker kan du også aktivere deg ved å gå til en side for manuell aktivering og fylle ut aktiveringskoden der (du finner informasjon om dette i mailen fra oss).

Ta  pause eller avregistrere

Hvis du av en eller annen grunn ikke vil være medlem på Happy Pancake – i en periode eller permanent  - så kan du gjøre det ved å ta pause eller deaktivere medlemskapet ditt. Du kommer ikke til å dukke opp i søkeresultater lenger og andre medlemmer kan ikke kontakte deg.

Hvis du vil bli medlem igjen er det bare å logge inn som vanlig. Da får du opp en side der du kan (men du må ikke) reaktivere medlemskapet. Reaktiveringen skjer selvfølgelig ikke automatisk bare ved at du logger inn.

Når medlemskapet ditt har vært deaktivert en lengre stund kommer vi til å slette kontoen din helt. Da forsvinner alle opplysninger og informasjon om deg fra Happy Pancake, og du kan ikke reaktivere medlemskapet igjen. Før vi sletter kontoen kommer du til å få en mail fra oss om dette, så du kan logge inn igjen om du skulle ville det.

Du setter medlemskapet ditt på pause under ”Innstillinger” i menyen. Når du tar pause på kontoen din vil vi gjerne at du skriver hvorfor, så vi kanskje kan lære oss noe og gjøre Happy Pancake  til en ennå bedre tjeneste.

 

Til toppen av siden

Bruk av Happypancake.com

Logge inn & Innstillinger

Logge inn

På Happy Pancakes hjemmeside finner du alltid en rute med innloggingsinformasjon lengst oppe til venstre. Der kan du se statusen din om du allerede er innlogget, og der klikker du for å logge ut fra Happy Pancake.

Hvis du har glemt passordet ditt ( det skjer den beste ) kan du få det tilsendt på mail ved å klikke på linken ”Glemt passord?” på startsiden.

Husk at du fortsetter å være logget inn i opptil en time så lenge nettleseren din er åpen, så husk å logge ut hvis du sitter ved en offentlig PC.

 

Min Side

Hit kommer du når du logger inn. Her kan du lese nyheter på Happy Pancake, sjekke medlems- og profilstatusen din og se hva som har skjedd siden sist. Du har kanskje fått en hilsen fra en viss person?

Om statusinformasjonen på Min Side

Status på presentasjon og profilfoto

Hvilken status presentasjonen din har vises med rubrikken med samme navn. Dette er de forskjellige statusene en profil kan ha:

 • Ufullstendig profil
 • Kontrolleres
 • Godkjent

 

Hvis du ikke har laget en presentasjon vil det til å stå ”Ufullstendig profil” i feltet, når presentasjonen du har skrevet ikke har blitt kontrollert ennå vil det står det nettopp ”Kontrolleres”, og når presentasjonen er godkjent så står det, du gjetter det aldri, ”Godkjent”.

Det går per definisjon ikke an å ikke få presentasjonen godkjent av en administrator. Det som kan skjer er at vi velger å gjøre større eller mindre endringer i den for å få den til å følge reglene vi har på nettsiden. I så fall får du en intern e-post fra oss som beskriver hva vi har endret. På den måten slipper du å vente alt for lenge med å få en nesten perfekt presentasjon godkjent.

Profilbildets status kan du se ved å kikke på det lille profilbildet som synes på Min side. I motsetning til på Min Profil, er dette bildet akkurat det andre medlemmer får opp du kommer opp i et søk eller når de besøker deg. Hvis det er under granskning vil du se en et dummybilde som sier at bildet er under granskning, og er det ikke godkjent ser du et dummybilde der det står at det ikke er godkjent.

Medlemsstatus

Dette er statusene du kan ha som medlem på Happypancake.no:

 • Blokkert
 • Låst
 • Usynlig
 • Aktiv

Hvis medlemsstatusen din er noe annet enn ”Aktiv” er det alltid en eller flere beskjeder som forklarer hvorfor. Dette er beskjedene du evt kan se:

 • Brukernavnet ditt har ikke blitt gransket ennå
 • Du har ikke aktivert medlemskapet ditt
 • Medlemskapet er låst av administratoren

Før du aktiverer medlemskapet kommer medlemsstatusen alltid være låst. Aktiveringen gjør du med linken du fikk i mailen når du registrerte deg. Som låst medlem kan du besøke dine egne sider og lister, men verken søke etter, se på eller være synlig for andre medlemmer. Og selvfølgelig ikke kommunisere med dem.

Hvis medlemskapet ditt er aktivert, men brukernavnet ditt ikke har blitt gransket ennå vil medlemsstatusen din være ”usynlig”. En usynlig medlem kan bruke nettsiden nesen som vanlig og besøke andre medlemmers sider, men besøkene dine kommer ikke til å synes og du kan heller ikke kontakte noen.

Når brukernavnet ditt har blitt godkjent blir medlemsstatusen din ”Aktiv”. Da kan du bruke alle funksjonene på nettsiden og andre medlemmer kan finne deg.

Hvis brukernavnet ditt ikke godkjennes blir du bedt om å skifte navn når du logger inn. Du kan aldri bruke siden med ett brukernavn som ikke har blitt godkjent.

Medlemsstatusen ”Blokkert” får du bare hvis du har oppført deg så uforsiktig på siden at vi har lagt ned kontoen din. Du kan da ikke bruke nettsiden i det hele tatt.

 

Mine Innstillinger

Som medlem kan du bestemme akkurat hvordan Happy Pancake skal fungere for deg.

Konto

Hvis du vil forandre passordet ditt kan du gjøre det her. Husk at det nye passordet ditt må se ut på følgende måte:

 • Passordet skal være 4 – 12 tegn langt
 • Vi gjør forskjell på store og små bokstaver

Du kan også skifte e-postadressen vi bruker for å sende nyhetsbrev og lignende. Når du skifter e-postadresse må du aktivere kontoen din en gang til, det gjør du vet å følge linken i en aktiveringsmail du får tilsendt.

Det er også her du pauser kontoen din på Happy Pancake. Hvordan det fungerer kan du lese mer om i avsnittet ” Medlemskap”.

Visning

Under Visning stiller du inn hvilken type medlemmer du vil skal synes ”Online nå”-liste i høyremenyen. Du kan filtrere listen med kjønn, alder og område. Når du lagrer filtreringen kommer kun medlemmer som når kriteriene til å vises i høyremenyen.

Blokkering

Her kan du legge til ller ta bort medlemmer fra blokkeringslisten din. Du finner mer informasjon under ”Blokkere medlemmer”.

Private foto

Medlemmene som kan se de private bildene dine listes under denne fliken. Du kan også legge til eller ta bort medlemmer fra den her.

Til toppen av siden

Min egen presentasjon

Min Profil

Ved å fylle i profilen din kan du beskrive deg selv for alle andre så de får en idé om hvem du er. De fleste spørsmålene har faste svaralternativer som du kan velge mellom for å gjøre det lettere for medlemmer å søke seg fram.

Som en nytt medlem får du alltid et dummybilde som profilbilde, basert på hvilket kjønn du har. Du kan selvfølgelig bytte ut bildet mot et ordentlig bilde av deg. Klikk på ”Bytt bilde”, bla fram et bilde fra dataen din og klikk på ”Last bilde”. Hvordan bildet skal se ut kan du lese om under fliken ”Retningslinjer for innhold”, og de tekniske kravene på profilbildet er de samme som for bildene i fotoalbumet ditt. Det er kanskje også fint å vite at du kan slette bildet ved å trykke på knappen ”Slett” – hvis du plutselig angrer deg.

Du kan bruke 2000 tegn på å fortelle om deg selv i en presentasjonstekst. Skriv et dikt, favorittoppskriften din, fortell om da du lærte å sykle eller tips om en bok. Bare beskriv deg så godt du kan, hovedsaken er at du viser hvem du er. Jo mer d forteller om deg selv, jo lettere er det å bli funnet av en som leter etter akkurat deg.

Både profilbildet og presentasjonsteksten blir gransket av oss (se separat del om retningslinjer) – alt for å gjøre Happy Pancake til et så hyggelig sted som mulig. Så fort vi har kikket ferdig blir alt synlig på siden din, og det som ikke må godkjennes synes med en gang du lagrer profilen.

Mens vi gransker profilen din ser andre medlemmer et bilde om at bildet eller teksten granskes. Hvis et bilde ikke blir godkjent kommer det opp et annet bilde. Presentasjonstekster med upassende innhold rettes derimot med en gang av administratoren og godkjennes. Hvis bildet ditt ikke blir godkjent eller redigert får du en mail om dette.

 

Fotoalbum

Hvis du vil vise flere bilder kan du legge de i fotoalbumet ditt. Det er jo hyggelig å vise seg fra flere sider… I albumet kan du ha maks 12 bilder med en kort bildetekst.

Når du laster opp et nytt bilde kan du velge for hvem det skal synes, dette gjør du vet å krysse i en boks ved opplastningen av bildet. Hvilke medlemmer som kan få se de private bildene kontrollerer du under ”Innstillinger” i ventremenyen.

For å laste opp et nytt bilde klikker du på ”Last opp bilde” og deretter på ”Bla…”. Du finner et bilde på dataen din og klikker på ”Åpne/Open”. Fyll i en bildetekst hvis du vil, velg om bildet skal være privat eller ikke og klikk så på ”Legg til bilde” – knappen.

Bildet kan være maks 4 MB, men hvis du har en dårlig internettilgang kan maksstørrelsen være ennå mindre, det finnes nemlig også en grense for hvor lang tid opplastningen kan ta.

Minsk i så fall størrelsen i et tegneprogram før du laster det opp. Godkjente formater er JPG, TIFF, GIF, BMP, og PNG. Bildene skaleres automatisk så de blir 390 piksler i bredden og 390 i høyden, men de beholder proporsjonene.

Akkurat som med profilbildet ser vi på alle bilder som lastes opp, og våre generelle retningslinjer gjelder også her. Bilder om ikke passer som profilbilder kan basse i fotoalbumet. Men husk å ikke legg opp bilder på noen som ikke vil være med i fotoalbumet ditt.

Andre medlemmer ser kun de godkjente bildene, men du kan selv se alt mens de granskes og selv når de ikke har blitt godkjente. Du kan alltids ta bort bildene. Det gjør du vet å trykke på ”Slett”- knappen under hvert bilde du vil ta bort. Du kan ikke forandre bildeteksten, da må du slette bildet og laste det opp igjen.

 

Til toppen av siden

Å FINNE - OG BLI FUNNET  -

Søk

På Happy Pancake finnes det forskjellige måter å søke på  medlemmer, avhengig av hva du leter etter. Resultatet av søket ser du i en liste der personene presenteres kort. Hvis du synes noen virker interessant kan du klikke deg videre til den personens presentasjonsside ved å klikke på brukernavnet.

Typer søk

De forskjellige søkene du kan gjøre er:

 • Enkelt/Avansert
 • Brukernavn
 • Nye medlemmer

 

Et enkelt søk gjøres på medlemmenes kjønn, alder og sted. Får du for mange resultater kan du enten velge et smalere aldersspenn eller gå til Avansert søk. Med det kan du søke etter alle egenskapene som finnes i medlemsprofilen.

Ved et søk kan du dessuten velge å:

 • Bare vise medlemmer som har et profilbilde
 • Bare vise medlemmer som er online
 • Sortere søket etter Brukernavn/Alder/Siste innlogging/Nyeste medlemmer
 • Bestemme hvordan resultatet vises etter Detaljert/Enkel/Bildegalleri

 

Brukernavnsøk og å søke etter nye medlemmer er begge enklere. Du kan søke etter hele eller deler av et bestemt brukernavn, og du kan søke etter nye medlemmer av et bestemt kjønn i tre ulike tidsintervaller. Disse søkene kan ikke filtrere ytterligere, du kan bare velge hvordan du vil at søkeresultatet skal vises.

 

Søkeresultat

Øverst på resultatsiden ser du hvilke kriterier du har valgt. Der finnes det også en knapp du kan trykke deg tilbake til søkeformularet med.

I resultatlisten vises medlemmene som stemmer overens med dine kriterier og resultatet vises som du har valgt i formularet. Hvis du vil bytte hvordan resultatene presenteres kan du klikke på noen av ikonene oppe til høyre, rett over resultatlisten.

 

Alle medlemmer presenteres med brukernavn, alder, kjønn, sted og onlinestatus. I bildegalleriet ser du også profilbildet og i den detaljerte presentasjonen ser du også presentasjonsteksten. For å gå inn på et medlem klikker du på brukernavnet.

 

Matching

For å kunne finne de du passer ekstra godt sammen med finnes det en matchingsfunksjon som bygger på at du skaper en idealprofil der du beskriver din drømmepartner. ( Med litt begrensninger da, vi er jo alle mennesker… på den andre side, kanskje dine egenskaper, du vet de du liksom ble født med, er akkurat det noen leter etter i et annet menneske.)

Idealprofilen består av kategorier som ligner de du selv fylte i når du lagde profilen din, forskjellen er bare at det går an å velge flere svaralternativer per egenskap. Dessuten kan du ”prioritere” egenskapene sånn at systemet vårt vet hvor viktig det er for deg at en person har den … eller hvor alvorlig det er at den mangler den…

Matchingsfunksjonen leter så fram de som møter kriteriene dine best, og på hvert medlems profilside kan du sammenligne profilen med din idealprofil og dessuten se et prosenttall på hvor bra du matcher den andres idealprofil, hvis den har en sånn. 100%? Ja, hvem vet…?

Din idealprofil er kun synlig for deg, det eneste de andre medlemmene kan se er prosenttallet på hvor bra de matcher din idealprofil. Ingen detaljer synes altså.

 

Vise Profil

Alle medlemmer har en profilside som vises for andre medlemmer på Happy Pancake. Det er for eksempel den siden du kommer til når du klikker deg videre på noen brukernavn fra et søkeresultat. Og det er også dit andre medlemmer kommer når de trykker på ditt brukernavn.

Her ser du all informasjon medlemmene har fylt i og du kan se bildene som finnes i fotoalbumene. I tillegg til dette finnes det en del alternativer for å ta kontakt.

En profilside består av tre deler:

 • Funksjoner
 • Basefakta
 • Detaljert informasjon

Funksjoner

Nesten øverst på siden finner du en rad med nesten alle funksjonene du kan bruke når du besøker et annet medlems side. Du kan selvfølgelig sende mail og flørte herfra, men det går også an å legge til eller ta bort medlemmet fra listen din over favoritter. Hvis det skulle bli behov for det kan du blokkere medlemmet eller anmelde profilen. ( hvis det er en mail du vil anmelde kan du klikke på ” Varsle”-knappen på siden mailen vises). Varsle bör knappen hete

Basisfakta

Her ser du den enkle profilinformasjonen – profilbilde, sted, og hva han/hun leter etter – og også en boks med kort informasjon om hva som har skjedd mellom dere tidligere. Her kan du også skrive et personlig notat for å f.eks huske hva dere har snakket om tidligere.

Detaljert informasjon

Nederst på alle profilsidene finnes det fliker med detaljert informasjon. Her vises presentasjonsteksten, resten av innholdet i profilinformasjonen og fotoalbumene, en også to alternativer til : Matching og interaksjon.

Under fliken Matching kan du se hvor bra dere matcher hverandre. Hvor stor prosent stemmer din profil med han /hennes idealprofil egentlig? Du kan også se i hvor stor grad din idealprofil matcher vedkomne.

I boksen ”Vår relasjon” kan du se en oppsummering av kontakten dere har hatt. Går du til fliken interaksjoner kan du se en liste på all kontakt. Hvem som gjorde hva når, altså.

 

Smarte hjelpemiddel

For å huske en person

For å huske hva du syntes om en person du har hatt kontakt med kan du gjøre et personlig notat. Når du er på et medlems profilside kan du trykke på ”Notat” og Skriv/Endre og notere opptil 250 tegn. Det andre medlemmet kan selvfølgelig ikke se va du har skrevet, det er bare synlig for deg. Neste gang du besøker vedkomne kan du leste ditt eget notat og eventuelt redigere det.  Du kan også se alle dine notat samlet på én side med kontakt- og besøksstatistikk.

Favoritter - "Greatest Hits"

Medlemmene du vil følge, og de som du synes er litt ekstra interessante, kan du legge til i favorittlisten. På hvert medlems side finnes knappen ”Legg til som favoritt”. Ett klikk på denne gjør at de legges til listen og kommer opp i høyremenyen når de er online.

Vedkommede kan ikke se at du har lagt til den i favorittlisten (du kan altså heller ikke se om noen har lagt til deg, dessverre). For å ta bort noen fra listen går du inn på ”Mine favoritter” eller på medlemmets profilside.

Blokkere medlemmer

Å være tydelig med at du ikke er interessert holder forhåpentligvis oftest, men om du absolutt ikke vil være synlig for  - og ikke kunne kontaktes av – ett visst medlem, kan du bruke blokkeringsfunksjonen. Det fungerer på samme måte som med favorittlisten, men de som er på listen kan ikke se eller kontakte deg. Noter at listen fungerer i begge retninger, så du kan heller ikke se eller kontakte noen du har lagt til i listen.

E-postene du har fått eller sendt kan dog fortsatt kunne sees, men du kan ikke sende nye. Du vil få en feilmelding som sier at medlemmet ikke finnes, har blitt Deaktivert eller at du har blokkert, eller blitt blokkert av, vedkomne. Akkurat som med favorittene så får ikke medlemmene vite at du har blokkert dem.

For å  blokkere et medlem kan du enten trykke på ”Blokker” – knappen på siden deres, eller gå under ”Mine Innstillinger” og legge til medlemmet der. Her kan du også se hvem du har blokkert og ta bort eller legge til folk på listen.

Mine besøk

Her får du en oversikt over hvilke medlemmer som har besøkt siden din og hvilke medlemmer du har besøkt. Du kan dessuten se eventuelle notater du har gjort.

Mine kontakter

På denne siden får du et mer detaljert bilde av all kontakt du har hatt med andre medlemmer. Hvert medlem du har vært i kontakt med vil synes i listen og for hvert medlem kan du se hva slags kontakt dere har hatt – om dere har flørtet, mailet, eller bare besøkt hverandre. Har du skrevet et personlig notat om dem, så synes det også her. Dette er en litt mer detaljert versjon enn det som vises under ”Vår relasjon” når du er på et annet medlems profilside.

Online Nå

I høyremenyen på alle sider kan du når du er logget inn se en liste over medlemmer som er online. Du velger selv hvilken type medlemmer du vil skal synes der ved å gå inn på ”Mine Innstillinger” og stille inn kriterier der. Det er maks 20 medlemmer i listen og de som logget inn sist ligger øverst.

Til toppen av siden

Å kontakte andre medlemmer

Flørter

Hvis du synes et medlem virker interessant ( spennende, søt, hyggelig, klok…. Du vet alt som får deg til å høye øyenbrynet) kan du vise det ved å sende en flørt.

Dette gjør du vet å trykke på ”Flørt”-knappen som finnes på alles profilsider, og der kan du velge mellom noen ferdigskrevne flørter å sende. Alle flørter du har sendt listes under ”Mine Flørter”, og der ser du også medlemmer som har sendt en flørt til deg. Det er en rask og effektiv måte å vise interesse på.

E-post

På Happy Pancake er det også et internt mailsystem du kan bruke for å kommunisere med andre, det er ikke knyttet til din mailadresse. Du har en egen liten verden på Happy Pancake der du kan snakke med likesinnede og møte spennende nye mennesker.

Lese e-post

Alle mailene du har fått eller sendt finner du i hver sin liste under ”Mine Mail”. Alle mailene er i kronologisk rekkefølge, men du kan sortere de på forskjellige måter ved å klikke i kolonnerubrikkene. Du åpner mail ved å klikke på de.

I Innboksen din er mail markerte som uleste til du har klikket på dem, men om du vil markere en mail som ulest kan du gjøre det ved å klikke i ”Marker som ulest”-knappen. Om motsatte kan du gjøre med uleste mail. Hvor mange uleste mail du har i innboksen kan du også se på ”Min Side”.

Hvis du har fått veldig mange mail, mange fler enn du kan klare å lese, kan du gjøre utvalget lettere med å filtrere innboksen. Klikk i ”Filtrer” opp til høyre, så vises bare mail fra personer som møter kriteriene du har angitt i ”Søker” i medlemsprofilen din.

 

Sende e-post

For å sende mail trykker på ”Skriv”-knappen på ”Mine Mail”-sidene. Da får du opp en tom mail som du fyller i med brukernavnet til mottakeren og så skriver du selve mailen. Når du klikker på ”Send” kontrollerer vi at brukernavnet finnes og sender så mailen til vedkommede

Du kan også sende mail direkte via et medlems profilside ved å trykke på ”Send Mail”-knappen. Da kommer du til samme ”Skriv Mail”-side som overfor, men brukernavnet er fylt i.. Det samme skjer hvis du trykker på ”Svar”-knappen i en mottatt mail.

 

Slette e-post

Du kan slette mail både i innboksen og i Sendte Mail. Det gjør du vet å klikke i boksen ved siden av mailen og klikke på ”Slett”. Mailen tas bare bort fra din mailboks, hos det andre medlemmet er den fortsatt synlig. Du kan også slette mail ved å klikke på ”Slett” når du leser mailen.

Til toppen av siden

 

Retningslinjer for innhold

Godkjent innhold

For at Happy Pancake skal være et så hyggelig sted som mulig går vi igjennom alle tekster og bilder du og alle andre legger ut på nettsiden. Ingen presentasjoner eller bilder kan ses av andre før de er godkjente av oss.

Hva er upassende innhold?

Dette er sannsynligvis ganske åpenbare saker. Visse ting hører ikke hjemme på Happy Pancake (og en del hører ikke hjemme noe sted).

Upassende innhold på Happy Pancake er:

 • Grovt og støtende språk
 • Pornografisk eller tydelig seksuelt innhold
 • Personangrep, rasisme eller lignende
 • All form for kontaktinfo i presentasjonen eller bildene
 • Profilbilde som er en annen enn deg selv
 • Copyrightbeskyttede bilder eller tekster
 • Politisk eller religiøs propaganda
 • All form for reklame for eller salg av tjenester eller varer
 • Presentasjonstekster som er helt ubegripelige
 • Innhold som bryter mot norsk lov
 • Innhold på et språk vi ikke forstår ( da kan vi jo ikke kontrollere overstående!)

 

Hvorfor tillater ikke Happy Pancake kontaktopplysninger, det er jo en gratistjeneste?

Vi tillater ikke dette i presentasjoner eller bilder av to grunner:

 • For det første må medlemmene våre faktisk bruke nettsiden for at den skal kunne være gratis. Reklame, vet dere. Og det fungerer jo ikke hvis vi lar siden bli et stort mailadresseregister.
 • For det andre hjelper du oss med å spore medlemmer som misbruker tjenesten når du bruker det interne mailsystemet for kommunikasjon. Så selv om det ikke er forbudt å sende kontaktinfo per mail på Happy Pancake, så vil vi gjerne at du holder deg til siden så lenge som mulig.

 

Hvordan skal et profilbilde se ut

Den første og viktigste regelen er, ikke overraskende, at det skal være deg på bildet. Dessuten må ansiktet ditt synes tydelig, selv om det ikke må være bare et ansiktsbilde. Men ansiktet på være i fokus, så å si.

Husk også at vi ikke kommer til å beskjære eller rotere bildet ditt, det må du i så fall gjøre før du laster det opp. Velg et bilde du liker! Det er ikke gøy å være misfornøyd med bildet sitt.

 

Å varsle om upassende innhold

Du kan gjerne hjelpe oss med å beholde den gode stemningen på siden ved å tipse oss om støtende innhold. Du kan varsle om både medlemmers profiler og mail. For varsle kan du trykke på den klikke ”Varsle”-linken om finnes på presentasjonssidene eller i e-post, da åpnes et pop-up-vindu der du skriver hvorfor du vil varsle. Når du er ferdig trykker du på ”Varsle” for å sende den.

 

Til toppen av siden

Å date på nettet

Tips for å lage en god presentasjon

For å gi et riktig inntrykk av deg som person er det viktig at presentasjonen blir bra. Du synes kanskje det her er selvfølgelige tips, men vi skriver de uansett. Så kanskje du blir ”dere” litt fortere….

 

 • Last opp et bilde av deg. Bilder gir flere svar.
 • Vær ærlig når du beskriver deg selv (du har jo ingen grunn til å lyve, eller?).
 • Våg å være deg selv!
 • Ikke vær for negativ
 • Beskriv klart og tydelig hva du leter etter. Det er lettere å finne rett hvis folk ikke har feil forventinger.
 • Pass på at du ikke staver feil.
 • Bruk fotoalbumet for å komplettere presentasjonen og gi et bedre bilde av deg som person.

Sikker dating

På tross av at Happy Pancake kryr av herlige mennesker skal man være forsiktig. Ta vare på deg selv! Dette er ting det er verdt å tenkte på:

 • Ikke gi ut e-post adressen din, men bruk det interne mailsystemet her. Bruker du det kan vi lettere oppdage medlemmer som oppfører seg upassende.
 • Vær forsiktig med å dele kontaktinfo som telefonnummer, adresse, kredittkortnummer etc.
 • Hvis noen dedikerer sin dypeste kjærlighet til deg med en gang – ta det med en klype salt og vær på vakt. Kjærlighet er vanligvis noe som kommer med tiden.
 • Du trenger ikke få uklare og utydelige svar på spørsmål du stiller. Hvordan skal relasjonen fungere i framtiden da?
 • Et medlem som hele tiden snakker om sin dårlige økonomi eller behov av penger kan være en person med baktanker. Du skal ikke måtte betale penger for å møte noen eller fortsette å holde kontakt.
 • Ikke møt noen før du føler du vet nok om personen. Det er f.eks lurt å ha sett et bilde av personen først.
 • Det er lurt å møte personen på en offentlig plass først, og si til en venn hvor dere skal møtes.
 • Kjenn etter! Ikke gjør noe du føler deg usikker på eller egentlig ikke vil!

Men – ikke la tipsene avskrekke deg. Husk at de fleste på Happy Pancake er like snille som du er...

Nettdating-etikett

Akkurat som i resten av livet er det regler for hvordan man skal oppføre seg mot andre på nettet. Mange selvfølgeligheter igjen, men her kommer de:

 • Aksepter at et nei betyr nei.
 • Ikke vær for påtrengende. Ta det med ro og la det tar tiden det tar å bli kjent med noen.
 • Vær hyggelig og svar på all kontakt selv om du ikke er interessert
 • Vær tydelig med hva du synes sånn at det andre medlemmet forstår hva du vil. Det er ikke hyggelig å gi falske forhåpninger.
 • Ha realistiske forventninger.
 • Prøv å vis personligheten din når du formulerer deg. La den andre få en følelse for hvem du er.
 • Skriv korte med personlige brev for å få kontakt med andre. Et bra tips er å kommentere på en detalj i noen profil og stille et følgespørsmål, da viser du at du er interessert i å bli kjent med akkurat den.
 • Prøv å få den du skriver til å føle seg spesiell, og så klart bli interessert i deg!

Sikkerhet på Happypancake.com

Vi vil selvfølgelig at Happy Pancake skal være et trygt sted å være medlem på. Derfor ber i deg om å aldri gi brukernavn eller passord til noen andre. Hvis du er et aktivt medlem med en fungerende e-postadresse kommer vi heller aldri til å be deg oppgi denne adressen.