Våre pannekakeoppskrifter:

Oppskrift på pannekaker med kjærlighet

Pannekaker varmer hjertet, det er en matrett som uttrykker kjærlighet og omtanke. Det finnes også noe avslappet med å lage pannekaker til noen, så hvorfor ikke planlegge en date med pannekakelunch? Hvem kan si nei til det?

 Den man lager pannekaker til liker man – sånn er det bare – og om dere har møttes på Happy Pancake gjør det jo bare saken bedre. Pannekaker fungerer like bra i stedet for caféturen på første daten, eller når du får sjansen til å by på frokost.

 Det kan rett og slett ikke gå galt… ikke om du har en god oppskrift i hvert fall.

 Så vær så god!

 Her kommer tre oppskrifter som snakker rett til hjertet.

Klassisk pannekakerøre

4 porsjoner

3 egg
6 dl melk
2 1/2 dl hvetemel
1/2 ts salt 
2 ss smeltet smør

Visp sammen eggene og halvparten av melken. Tilsett hvetemel og visp til en glatt røre. Visp i resten av melken, saltet og det smeltede smøret. Stek tynne pannekaker i varm stekepanne. Server de sammen med pisket krem og ferske jordbær.

Pannkaksrecept 1Foto: Weit

Bananpannekaker

2 porsjoner

5 egg
1 banan
2 skjeer jordnøttsmør

Visp sammen alt i en skål. Varm opp en panne med litt olje og stek pannekakene til alt er stekt ferdig. Server med sjokoladesaus for en ekstra søt morgen eller med bær eller kesam for en sunnere start på morgenen.

Pannkaksrecept 2Foto: Weit

SUNNE OG FIBERRIKE PANNEKAKER

4 porsjoner

4 egg
2 dl dinkelmel
2 dl grahamsmel
1 ts salt
½ dl knuste linfrø eller psylliumfrø
8 dl melk
 smør til steking

Begynn med å blande egg, melk, salt, linfrø og halvparten av melken i en bolle og visp godt. Tilsett resten av melken og visp røren glatt. Varm stekepannen og stek pannekakene i smør på middels varme, ganske lenge på hver side. Bruk ca. 1 ½ dl røre per pannekake. Nyt pannekakene med kesam eller ferske bær, eller hvorfor ikke strø litt kanel og revet eple over?

Pannkaksrecept 3

Foto: Weit